Crochete de pui cu caşcaval

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 1 Aug 2012 | 9825 vizualizari

 

O retetă simplă, uşor de preparat, cu ingrediente la îndemâna oricui. Servite ca atare, alături de piure sau pe platouri cu aperitive, vor fi îndrăgite în special de cei mici.

 

INGREDIENTE

  • carne tocată de pui (piept, pulpe, ce doriti) - aprox 600 gr.
  • o ceapă
  • o mână pătrunjel verde, tocat
  • 3 cătei usturoi
  • două felii pâine
  • 50 ml lapte
  • 50 gr caşcaval
  • 2 ouă
  • pesmet
  • făină albă
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crochete de pui cu caşcaval:

Treceţi carnea prin maşina de tocat. Ceapa o tocaţi marunt. Puneţi pâinea la înmuiat în laptele rece, o lăsaţi câteva minute apoi o stoarceţi bine. Curăţaţi şi pisaţi usturoiul. Într-un bol amestecaţi carnea cu ceapa, usturoiul, pâinea stoarsă, un ou, pătrunjelul tocat. Omogenizaţi şi potriviţi gustul de sare şi piper. Tăiaţi caşcavalul beţigaşe lungi.

Pregătiţi o farfurie cu făină albă., una cu pesmet şi un bol în care aţi bătut oul rămas cu un vf. cuţit sare. Încingeţi ulei într-o tigaie.

Cu mâna umedă luaţi din compoziţia de carne şi modelaţi un rotund, îl aplatizaţi, aşezaţi o bucată caşcaval şi-l acoperiţi cu carne formând crochete pe care le daţi prin făină, apoi prin ou bătut , prin pesmet , după care.l plonjaţi în uleiul încins şi.l prăjiţi uniform pe toate părţile.

Scoateţi într-o farfurie pe fundul căreia aţi aşezat un şerveţel pentru a absorbi surplusul de ulei.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crochete de pui cu caşcaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

mena29 1

20.08.2012, 20:32

Lau 1

31.08.2012, 14:05

ce-am ratat

diaconta 1

10.10.2012, 15:06

diaconta



01.08.2012, 14:24 | Modifica
Daaaaaaaa plonjate's astea)
io nu fac ca n-am atata ulei sa le plonjez
am mai facut o tentativa,dar nu poci ca sa le fac prea mult ulei

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Vinete cu sunca de Praga si cascaval